ANKARA ALTINDAĞ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Yürüyemeyen Serebral Palsili Genç Kız Özel Eğitimle Koşmaya Başladı

Yürüyemeyen Serebral Palsili Genç Kız Özel Eğitimle Koşmaya Başladı

Doğuştan serebral palsili 21 yaşındaki Eda Dilşad Çelik, Altındağ Halk Eğitim Merkezi'nde verilen özel eğitimin ardından yürüyüp koşmaya, bisiklet sürüp tenis oynamaya başladı.

Bacaklarına bağlı destek cihazlarıyla ancak ayakta durabilen ve bu sebeple evden dışarı çıkamayan doğuştan serebral palsili Eda Dilşad Çelik'in hayatı, Altındağ İlçe Spor Müdürlüğü ve Altındağ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün kendisine ulaşmasıyla tamamen değişti.

Çelik, Altındağ Halk Eğitim Merkezi'nin tahsis ettiği iki öğretmenle bir sene boyunca aletli ve aletsiz egzersizler yaparak önce yürümeye, ardından koşmaya ve daha sonra tenis oynamaya başladı.

Büyükanne ve büyükbabasıyla yaşayan Çelik, büyük azim ve çaba göstererek elde ettiği başarının hikayesini AA muhabirine anlattı. Halk Eğitim Merkezi'ndeki rehabilitasyon sürecinden önce hiç yürüyemediğini, hatta ayakta durmakta zorlanıp sürekli düştüğünü anlatan Çelik, öğretmenlerinin kendisine güvenini boşa çıkarmamak için çok çabaladığını söyledi.

Halk Eğitim Merkezi'ne gelen engelli gençlerin eğitmenliğini yapan Tuğba Gönenç, başlangıçta düzenli egzersizlerle Çelik'in bacaklarındaki kasları güçlendirmeyi hedeflediklerini, bu süreçte genç kızın aynı zamanda kendine olan güveninin de arttığını kaydetti. Gönenç, Çelik'in engelli rapor oranının yüksek olması dolayısıyla Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) hazırlandığını belirterek, genç kızın bir işe girip kendi parasını ve ekonomik özgürlüğünü kazanmasını dilediğini belirtti.

Altındağ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cihan Yıldırım engelli bireylere ulaşıp, onları gündelik hayatla buluşturmak için mücadele ettiklerini söyledi. Çelik'e ulaşmalarının ardından ona iki öğretmen tahsis ettiklerini aktaran Yıldırım, "Hocalarımızın katkısıyla Eda'yı yürüyebilen, spor yapabilen bir birey haline getirdik. Eskiden eve mahkum olarak yaşayan Eda, artık daha sosyal bir birey haline geldi. Eda gibi kızlarımıza hizmet etmek için bütün engelli bireylerimizi halk eğitim merkezine bekliyoruz." dedi. Yıldırım, Halk Eğitim Merkezi'nde 3 bin 799 alanda kurs verdiklerini ve insanların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Halk eğitim denilince anlaşılan dikiş nakış kursları yerine, artık aşçılıktan tutun kuru temizlemeye, meslek edindirme kurslarından yüzme kurslarına kadar her alanda halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

 13-03-202213-03-202213-03-2022

 

Kaynak AA

 

Eda Dilşad Çelik'in hayatı Ankara Masası'nda da konu oldu. Haber için tıklayınız.

Gültepe Mah. Gültepe Cad. No.8/1 Kat.3 Altındağ /ANKARA - 0312 376 06 86

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.